Onze geschiedenis
Familie Niels
De oorsprong van het restaurant- en hotelavontuur van de Niels familie begint bij de oprichter van de groep, Joseph Niels, zoon van boeren in het Pajottenland. Als jonge man krijgt hij een job in het Savoy Hotel in Londen.
In 1915 keerde Joseph Niels terug naar België en hij wordt manager van La Taverne Royale in de Koningingengalerij te Brussel.
In 1924 vindt Joseph Niels het recept van de Filet Américain uit, ongewijzigd sinds
In 1926 opent Joseph het hôtel restaurant Canterbury op de Emile Jacqmainlaan 129. Hij leidde een onafhankelijk paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1935.
In 1940 overleed Joseph Niels. Zijn zonen Albert (1917-1978) en Georges (1919-2000) nemen de zaken over.
1948, opening van de winkel Nielsvins. Directie van het restaurant La Couronne op de Grote Markt in Brussel. Opening van het restaurant van het Claridge Hotel in Buenos Aires in Argentinië, ze bezitten het voor twee jaar.
1958: Op verzoek van de Argentijnse regering leiden Albert en Georges Niels het Argentijnse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel.
Albert Niels neemt de zaak over met zijn drie zonen, Michel, Philippe en Albert-Jean.
1968: Opening van het restaurant Au Vieux Saint Martin op de Grote Zavel.
1970: Albert Niels laat de Japanners kennismaken met Belgische frietjes op de wereldtentoonstelling van Osaka .
1971: Opening van het restaurant La Marie Joseph op de Vismarkt.
1974: Opening van het restaurant Au Duc d’Arenberg op de Kleine Zavel.
1978: Overlijden van Albert Niels. Zijn drie zonen volgden hem op, maar Michel Niels verliet de vereniging al snel.
1992: Opening van het restaurant Le Canterbury op de Vijvers van Elsene.
Het avontuur gaat verder...
En 2011, Albert-Jean et Philippe Niels besloten apart te gaan werken. Albert-Jean en zijn zoon Frédéric nemen het restaurant Au Vieux Saint Martin alleen over.
2015: Opening van het restaurant Au Grand Forestier in Watermaal-Bosvoorde.
2017: Lancering van Les Chambres de Martin, bed and breakfast boven de Vieux Saint Martin.
2018: Opening van het restaurant Au Savoy op het Georges Brugmannplein in Elsene.
2020: Lancering van Alfred, een afhaal- en bezorgdienst voor kant-en-klare maaltijden.
Herfst 2022: Opening van de Claridge, rotisserie in Waterloo.
2024: Al een eeuw tot uw dienst! Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de “Filet Américain” werd uitgevonden door onze voorvader Joseph Niels in 1924.
Tijdslijn
1890
Geboorte van Joseph Niels. Hij is de zoon van landbouwers in het Pajottenland
1908
Joseph Niels krijgt een job in het Savoy Hotel in Londen
1915
Joseph Niels komt terug naar Brussel en wordt de directeur van La Taverne Royale in de Koninginnegalerij
1924
Joseph Niels vindt het recept van de Filet Américain uit,
ongewijzigd sinds
1926
Opening van het hôtel restaurant Canterbury op de Emile Jacqmainlaan 129
1935
Paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel
1940
Overlijden van Joseph Niels. Zijn zonen Albert en Georges nemen de zaken over
1948
Opening van de winkel Nielsvins
Opening van het restaurant van het Claridge Hotel in
Buenos Aires in Argentinië
1958
1968
Opening van het restaurant Au Vieux Saint Martin op de Grote Zavel
1971
Opening van het restaurant La Marie Joseph op de Vismarkt
1974
1978
Overlijden van Albert Niels. Zijn zonen nemen het roer over maar Michel blijft niet lang.
1992
2011
Albert-Jean en zijn zoon Frédéric runnen het restaurant Au Vieux Saint Martin
2015
Opening van het restaurant Au Grand Forestier in Watermaal-Bosvoorde
2017
Opening van Les Chambres de Martin boven het restaurant Au Vieux Saint Martin
2018
Opening van het restaurant Au Savoy op het Georges Brugmannplein in Elsene
2024
We vieren ons honderdjarig bestaan!