AU SAVOY

In mei 2018, na een zoektocht van enkele maanden om een locatie in de buurt van het Brugmannplein voor hun derde restaurant te vinden, nemen Albert-Jean en Frédéric Niels op hun beurt de handelszaak over […].

35, Georges Brugmannplein, 1050 Elsene
Open 7/7 van 08:00 tot 23:00(last order)- ontbijt tussen 8u en 11u- Geen reserveringen
E-mail : info@ausavoy.be
Wij accepteren creditcards : Maestro, Visa, Mastercard, American Express
Zaal directeurs:  Duy Ngo
Chef : Jean-Marc Lucas
Onze andere faciliteitenGrand Forestier, Vieux Saint-Martin, Les Chambres de Martin

FOTO’S

BANKET

Organiseert U binnekort een prive of een professioneel evenement? Op zoek naar een prestigieuse receptiezaal? Dan hebben we voor U op de eerste verdieping exact wat u zoekt, met een adembenemend uitzicht op het mooiste plein van Elsene, het Brugmannplein. De muren zijn versierd met lithografieën van Christian Dotremont en Mogens Balle. Onze offertes kunnen op maat worden aangepast naargelang het type evenement u voor ogen heeft (verloving, trouwfeest, verjaardag, zakendiner, cocktail …). We bieden de mogelijkheid om op aanvraag animaties te organiseren (goochelaar, œnologie cursus…). Ontbijt, diner of avondmaal zijn mogelijk. De zaal kan tussen 15 en 30 gasten bevatten.

Voor meer info kan u bij ons terecht op het telefoonnummer 02/513.49.17 of een email sturen naar info@ausavoy.be.

 

GEZIN NIELS

  • 1890: Geboorte van Joseph Niels. Hij is de zoon van landbouwers in het Pajottenland (Hal Enghien Ninove). De veestapel wordt anngetast door ziekte en de vooruitzichten op de boerderij zijn zeer slecht.
  • 1908: Joseph Niels beslist naar Groot Brittannïe te trekken. Hij krijgt werk in het Savoy Hotel in Londen.
  • 1915: Joseph Niels komt terug naar Belgïe en hij wordt de directeur van La Taverne Royale in de Koningingengalerij in Brussel.
  • 1924: Joseph Niels vindt het recept van de Filet Américain uit.
  • 1926: Opening van het hôtel restaurant Canterbury op de Emile Jacqmainlaan 129.
  • 1935: Paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel.
  • 1940: Overlijden van Joseph Niels. Zijn zonen Albert (1917-1978) en Georges (1919-2000) nemen de zaken over.
  • 1948: Opening van de winkel Nielsvins. Albert en Georges Niels nemen de leiding op hun van het restaurant La Couronne op de Grote Markt van Brussel. Ze zijn eigenaar van het restaurant Claridge in Buenos Aires gedurende twee jaar.
  • 1958: De argentijnse overheid vraagt hen om het argentijnse Paviljoen te vertegenwoordigen op de Werledtentoonstelling van Brussel. Na de tentoonstelling gaan Albert en Georges Niels elk hun eigen weg. Albert Niels werkt samen met zijn drie zonen Michel, Philippe en Albert-Jean.
  • 1968: Opening van het restaurant Au Vieux Saint Martin op de Grote Zavel.
  • 1971: Opening van het restaurant La Marie Joseph op de Vismarkt.
  • 1974: Opening van het restaurant Au Duc d’Arenberg op de Kleine Zavel.
  • 1978: Overlijden van Albert Niels. Zijn zonen nemen het roer over maar Michel blijft niet lang.
  • 1992: Opening van het restaurant Le Canterbury op de Vijvers van Elsene.
  • 2011: Albert-Jean en Philippe Niels gaan elk hun eigen weg en beslissen met hun kinderen samen te werken. Albert-Jean en zijn zoon Frédéric runnen het restaurant Au Vieux Saint Martin.
  • 2015: Opening van het restaurant Au Grand Forestier in Watermael-Bosvoorde.
  • 2017: Opening van Les Chambres de Martin boven het restaurant Au Vieux Saint Martin.
  • 2018: Opening van het restaurant Au Savoy op Georges Brugmannplein in Elsene.

JOBS

Onze ploeg bestaat uit hardwerkende , gemotiveerde en flexibele  mensen. Interesse om bij ons te komen werken? Stuur dan uw sollicitatie naar info@ausavoy.be (CV + foto’s + sollicitatiebrief). Wij bieden u een voordelig salarispakket, een goede werkomgeving en doorgroeimogelijkheden, omgeven door een familiesfeer.

CONTACT

Au Savoy

Welcome Au Savoy 🙂
Place Georges Brugmann, 35. 1050 Ixelles
Open 7/7 van 08:00 uur tot 22:30 uur behalve op vrijdag en zaterdag tot 23:30 – Geen reserveringen –  info@ausavoy.be

Place Georges Brugmann, 35. 1050 Ixelles

02/344.32.10 – info@ausavoy.be – Fax: 02/513.71.87

wtfdivi014-url5

Open 7/7 vanaf 8:00

wtfdivi014-url0

Keuken open van 12:00 tot 23:00 (ontbijt vanaf 8:00 tot 11:00)

wtfdivi014-url2

Reserveringen vanaf 15 personen

wtfdivi014-url3

Verwarmd terras het hele jaar geopend

wtfdivi014-url1

Makkelijk parkeren

wtfdivi014-url4

Gesloten op 24/12 en 31/12 vanaf 15 uur